Preskoči navigaciju

Šahovski treninzi za odrasle


O treninzima

Rekreativni treninzi za odrasle namijenjeni su svima koji žele poboljšati svoje šahovsko znanje i pronači društvo s kojim mogu odigrati nekoliko partija šaha. Naši članovi najčešće su studenti i mlađi zaposleni ljudi, koji su počeli igrati šah u tinejdžerskoj ili odrasloj dobi.

Izgled treninga

Trening je podijeljen na dva dijela. Prvi dio treninga radimo na nekom dijelu šaha na primjer otvaranja, središnjice, završnice, analiza partija i slično. U drugom djelu članovi međusobno igraju slobodne partije, uz povratne informacije trenera i drugih članova. Svakom našem članu pristupamo individualno, te mu pomažemo u njegovom šahovskom napretku.

Naši treneri

Svi naši treneri završili su edukaciju Hrvatske Olimpijske Akademije za šahovske instruktore. Imaju bogato igračko iskustvo na nacionalnoj i internacionalnoj razini, te višegodišnje iskustvo u podučavanju mladih šahu.

Često postavljena pitanja

Gdje se održavaju treninzi?

Treninzi se održavaju uživo u klupskim prostorijama na adresi Fallerovo Šetalište 22 - žuta zgrada iza Končar nebodera.

U kojim terminima se održavaju treninzi?

Treninzi se održavaju svakim četvrtkom od 18:30 do 20:30. Molimo Vas da nas ovdje kontaktirate prije Vašeg dolaska.

Je li nužno šahovsko predznanje za pohađanje treninga?

Večina naših polaznika dolazi s određenom dozom predznanja, iako to nije uvjet. Treninzi će uvijek biti prilagođeni da ga svi mogu pratiti. Također, trener će Vam dati smjernice u kojem smjeru da razvijate svoje znanje i potrebne materijale. Interaktivne lekcije možete pronači na besplatnoj, open-source platformi Lichess.

Koliko iznosi mjesečna članarina?

Mjesečna članarina iznosi 25€/180.25kn. Članarina se uplačuje na račun kluba IBAN: HR7825030071110002495 . U cijenu mjesečne klupske članarine, uključene su sve aktivnosti u klubu i godišnja registracija pri Hrvatskom šahovskom savezu za sve natjecatelje. Također, klub potiče rekreativne igrače da se natječu na šahovskim turnirima te im u tu svrhu pomažemo putem plačanja kotizacija za određene turnire.